مقاله درباره بررسی افسردگی در زنان در 50 صفحه با فرمت word و قابل ویرایش
تعريف و تبيين موضوع
ضرورت و اهداف تحقيق
پيشينه ي موضوع
سوالات اصلي و فرعي
روش تحقيق
كليد واژه
منبع كشف مسئله
تعريف و تبيين موضوع:
افسردگي در لغت به معناي غم و اندوه‘ ملال و بيحالي است كه واسطه ميان غم اندوه و شاد است. يك حالت‘ شادي و نشاط و حالت ديگر غم و اندوه. اما وقتي كه غم و شادي طبيعي نبود و غم و مكروهي هم عارض نگرديده باشد اين حالت بينابين را افسردگي گويند.
و افسردگي در اصطلاح به معناي يك انحراف خلقي است. به عبارت ديگر؛ افكار منحرف و فريب آلود مجموعه اي از احساسات‘ غم و اندوه‘ عدم اعتماد به نفس‘ بي تفاوتي‘ بي حوصلگي‘ خستگيو ضعف‘ نااميدي وياس و ... را افسردگي گويند.
افسردگي از نظر روانشناسي مورد بررسي قرار گرفته است. در فصل آخر اين تحقيق به بررسي اهمي از آيات و روايات پرداخته شده است.
ضرورت و اهداف تحقيق:
با آنكه در دهه هاي اخير‘ پشرفتهاي سريع و چشم گيري در رشته هاي پزشكي ديده مي شود‘ با اين حال يك نوع حس بلاتكليفي و سرماخوردگي نهاني در بين مردم بويژه در قشري خاصي شيوع پيدا كرده است. اين ناراحتي هاي رواني طبيعتا جسم آدمي را به سمت بيماريهاي روان تني مانند افسردگي كه خودكشي يكي از عواقب آن است‘ سوق مي دهد. به عقيده بسياري از دانشمندان 60 درصد از بيماري هاي جسمي اغلب به علت فشارهاي رواني است و عوارض فراواني بر دستگاههاي مختلف بدن و از جمله كاهش عمر طبيعي شخص مي گذرد. در جامعه كنوني كه مملو از مشكلات و محيطهاي متشنج است‘ زمينه بيشتري براي بروز بيماريهاي رواني مهيا شده است و به طبع افسردگي هم به خصوص در زنان رو به افزايش است به همين علت در اين تحقيق ( افسردگي در زنان) سعي بر شناسايي اين بيماري و عوامل بوجود آورنده آن به خصوص در زنان شده است و در آخر راههاي كسب آرامش از نظر روانشناسي و ديدگاههاي قرآن و روايات در مورد افسردگي بيان شده است.
پيشينه موضوع:
در مورد افسردگي وعلل آن در كتب مختلفي صحبت شده است مثلا در كتاب (بهداشت رواني زنان) در مورد علل افسردگي به خصوص در زنان بحث كرده است.
در كتاب (خلاصه روان پزشكي علوم رفتاري- روان پزشكي باليني) در مورد تعريف و تاريخچه افسردگي و افسردگي مانيك و افسردگي خويي سخن به ميان آورده است.
در كتاب (آسيب شناسي رواني) در مورد يكي ديگر از انواع افسردگي (اختلال شيدايي-افسردگي) سخن گفته است.
در كتاب (مشاوره كاربردي) افسردگي در سنين مختلف را بين كرده است.
در كتاب(آثار فردي معاد از ديدگاه قرآن) در مورد تاثير افسردگي برمعنويت و زندگي دنيوي و اخروي شخص را بيان كرده است.
(در قرآن و روايات مختلف) در مورد افسردگي ديدگاهها و رواياتي را بيان كرده اند.
در اين تحقيق سعي بر آن است كه بعد از جستجو در مورد افسردگيو علل آن‘ يك تقسيم بندي در مورد انواع افسردگي و علل و نشانه ها و درمانهاي آنها و راههاي كسب آرامش را در داشته باشد.
سوالات اصلي و فرعي:
1- افسردگي چيست؟
2- معنا ومفهوم افسردگي چيست؟
3- علل افسردگي چيست؟
4- علل افزايش افسردگي چيست؟
5- علائم ونشانه هاي افسردگي چيست؟
6- افسردگي از چه راههايي درمان مي شود؟
7-آيا افسردگي فقط درمان دارويي دارد؟
8-آيا اطرافيان شخص افسرده در بهبودي او نقشي دارند؟
9- قرآن و معنويت چه نقشي در بهبودي شخص افسرده دارد؟
10 – اثرات افسردگي بر شخص چيست؟
11- اثرات افسردگي بر زندگي شخصي فرد چيست؟
12- اثرات افسردگي بر ديگر افراد خانواده چگونه است؟
13- اثرات افسردگي فرد در اجتماع چگونه است؟
14- ديد مردم و جامعه نسبت به فرد افسرده چگونه است؟
15- علل شايع بودن افسردگي در زنان چيست؟
16- چرا در مردان افسردگي كمتر ديده مي شود؟
17- راههاي كسب آرامش چيست؟
18- آيا قرآن و معنويت در كسب آرامش مفيد است؟
19- راههاي كسب آرامش از نظر روانشاسي چيست؟
روش تحقيق:
در اين تحقيق از روش كتابخانه اي و روش اسناد و مداركي-توصيفي استفاده شده است. و از منابع دست اول مانند: ( قرآن كريم و نهج البلاغه و غررالحكم) و منابع دست دوم استفاده شده است.
كليد واژه:
افسردگي: به معناي غم و اندوه‘ ملال و بيحالي است كه واسطه ميان غم اندوه و شاد است. يك حالت‘ شادي و نشاط و حالت ديگر غم و اندوه. اما وقتي كه غم و شادي طبيعي نبود و غم و مكروهي هم عارض نگرديده باشد اين حالت بينابين را افسردگي گويند.
منبع كشف مسئله :
موضوع اين تحقيق ( افسردگي در زنان ) را به تأثير از زندگي فردي و اجتماعي انتخاب نموده ام چرا كه در جامعه ي كنوني افسردگي روبه افزايش است و روز به روز دامن افراد بيشتري را مي گيرد و همين افزايش روز افزون افسردگي در جامعه باعث شد كه به دنبال تحقيق در مورد اين مسئله بروم تا پي به علل آن برده و پس از آشنايي با راه هاي درمان درصدد كاهش آنها برآيم.
در انتها به اختصار به برخي از ويژگي هاي مسئله پژوهشي مي پردازيم: متناسب بودن با توانايهاي پژوهشگر‘ نو وبديع بودن‘ معين و مشخص بودن مسئله‘ مورد علاقه پژوهشگر بودن‘ متناسب بودن با امكانات و شرايط‘ برخورداري از قابليت پژوهش‘ برخورداري از اهميت و اولويت‘ واضح و متمايز بودن.
افسردگي :
افسردگي‘ مسئله شماره يك سلامتي در دنياست و به قدري توسعه پيدا كرده كه آن را سرماخوردگي اختلالات دماغي ناميده اند. اين اختلال شايع يك انحراف خلقي است؛ به عبارت ديگر؛ افكار منحرف و فريب آلود مجموعه اي از احساسات غم و اندوه‘ عدم اعتماد به نفس‘ بي تفاوتي‘ بي حوصلگي‘خستگي و ضعف‘ نااميدي و يأس و.... را تحت عنوان افسردگي در فرد به وجود آورده است. به عقيده يكي از روان شناسان مشهور‘ اختلال افسردگي شامل تغييراتي در پنج حوزه رفتاري عمده مي شود كه عبارتند از:
تاريخچه افسردگي :
افسردگي از زمان هاي بسيار دور در نوشته ها آمده است و توصيف هايي از آنچه ما امروزه اختلالات خلقي مي خوانيم‘ در بسياري از منابع طبي قديم وجود دارد. داستان «عهد عتيق » شاه سائول ( King saul ) و داستان خودكشي آژاكس در ايلياد هومر هر دو يك سندرم افسردگي را توصيف كرده اند.[1]
حدود 450سال قبل از ميلاد‘بقراط اصطلاح ماني و ملانكولي را براي توصيف اختلالات رواني بكار برد. در حدود 100 سال قبل از ميلاد‘ كورنليوس ساسوس در كتاب افسردگي را ناشي از صفراي سياه معرفي نمود. اين اصطلاح را پزشكان ديگر از جمله ارسطو(120 تا 180 سال بعد از ميلاد) و جالينوس (129 تا 199 سال بعد از ميلاد) نيز بكار بردند.
در سال 1854 ميلادي‘ ژول فالره‘ حالتي را توصيف نموده و آن را جنون ادواري ناميد. چنين بيماراني متناوبأ حالات خلقي ماني و افسردگي را تجربه مي كنند.[2]
تقريبأ در همان زمان‘ يك روان پزشك فرانسوي ديگر به نام ژول بايارژه جنون دوشكلي را شرح داد كه در آن بيمار دچار افسردگي عميقي مي شود كه به حالت بهت و حيرت افتاده و بالاخره از آن بهبود مي يافت.[3]
در سال 1882 ميلادي‘ كارل كالبام‘ روان پزشك آلماني با استفاده از اصطلاح « سايكلو تايمي» ماني و افسردگي را مراحل مختلف يك بيماري توصيف كرد.
علل افسردگي :
داروهايي مانند « رسرپين » كه براي درمان فشار خون به كار مي روند‘ سبب افسردگي در بيماران مي شود‘ زيرا رسرپين از شمار انتقال دهنده هاي عصبي به نام « كاته كولامين » مي كاهد و كمبود اين انتقال دهنده در مغز سبب افسردگي مي گردد. داروهايي مانند استروئيدها ( Steroids ) و فني كلين هيدروكلريد ( Phiniclin Hydrochlorod ) موجب بروز نشانه هاي افسردگي مانيك مي شوند.[4]
2. علل نوروني :
از جمله نخستين اختلالات جسماني كه مي توان به غير طبيعي بودن نوروني آن اشاره كرد‘ ناشي از آسيب يا بد عمل كردن مغز است. بيماري ( هانتينگتون ) كه در آن فرد به تدريج توانايي هاي ذهني خود را از دست مي دهند و از كنترل اندام هاي خود باز مي مانند‘ عوارض و اختلال افسردگي مانيك نيز معمولاً پس از آغاز چنين بيماري ظاهر مي شود. بيماري ( پاركينسون ) هم يك بيماري نوروني ـ عصبي است. اغلب افسردگي اساسي و عمده را ايجاد مي كند.
[1]. بنيامين سادوك و جك گرب و هارولد كاپلان ؛ خلاصه روانپزشكي علوم رفتاري ـ روانپزشكي باليني ‘ ترجمه دكتر نصرت الله پورافكاري‘ انتشارات شهرآب‘ چاپ سوم 1378 جلد دوم ص 216. ( با اندكي تصرف )
[2]. همان .
[3]. همان .
[4]. رضا شاكري‘مشاوره كاربردي‘ انتشارات نصايح قم‘چاپ اول زمستان1381‘صص75 و 76. ( با اندكي تصرف )
مبلغ واقعی 25,000 تومان 50% تخفیف مبلغ قابل پرداخت 12,500 تومان
برچسب های مهم
عنوان پاورپوینت: دانلود پاورپوینت معرفی گیاه رزماری فرمت: پاورپوینت قابل ویرایش تعداد اسلاید: 39 پاورپوینت کامل و آماده ارائه فهرست مطالب: رزماریريخت شناسیبرگ های گياهگل های گياهجام گلاندام دارويیموارد استعمال و... ...
عنوان پاورپوینت: دانلود پاورپوینت کاربرد هوش مصنوعی در مدیریت فرمت: پاورپوینت قابل ویرایشتعداد اسلاید: 24پاورپوینت آماده ارائهفهرست مطالب:مقدمه هوش مصنوعی چیستپیشینه هوش مصنوعیاهمیت هوش مصنوعی در مدیریتهوش مصنوعی در سازمان و افزایش قدرت مدیرکاربردهای هوش مصنوعی در ... ...
عنوان پاورپوینت: دانلود پاورپوینت معرفی گیاه خشخاشفرمت: پاورپوینت قابل ویرایش تعداد اسلاید: 52 پاورپوینت کامل و آماده ارائه فهرست مطالب: تاریخچه و منشامهمترین مناطق کشتگیاهشناسیترکیبات مادة مؤثرهمهمترین آلکالوییدهای استخراج شده از میوة ...
دانلود آموزش بانکداری داخلی کاربردی 1 و 2 تجهیز منابع پولی-تخصیص منابع پولی جامع ترین کتاب در عرصه نظام بانکی کشور با محوریت حوزه ریالی ویژه مدیران، پرسنل، اساتید ، دانشجویان و استفاده کنندگان از خدمات نظام بانکی کشور، کارشناسان رسمی دادگستری با اعمال آخرین دستورالعمل و ... ...
عنوان پاورپوینت: دانلود پاورپوینت آشنایی با بیماری لارنژیت و درمان آن فرمت: پاورپوینت قابل ویرایشتعداد اسلاید: 24پاورپوینت آماده ارائهفهرست مطالب:مقدمهلارنژیت چیستانواع لارنژیتلارنژیت حادلارنژیت مزمنلارنژیت کودکانعلائم لارنژیت علل لارنژیت تفاوت لارنژیت و ... ...